Mina Broderier

Om mina broderier

Kreativt kaos och broderiglädje i form av moderna broderier och återbrukstänk

Återbruk

Min broderifilosofi är mycket inriktad på återbrukstänk och möjligheten för alla att bli en brodös. Att återanvända material i form av gamla dukar, ramar och garner för att ge dem nytt liv och utseende är också ett medvetet val jag gör för att undvika slit och släng mentaliteten – försöker genom detta göra miljömedvetna val. Favoritord och -citat är även de väldigt återanvändingsbara. En viktig aspekt i återbrukstänket är också att alla ska ha råd med broderi som hobby – att handla material och tillbehör på loppis är både billigt och roligt.

Negative space embroidery

Negative Space Embroidery är en broderiteknik där man utnyttjar de tomma delarna i broderiet för att framhäva ett ord, citat eller symbol, en teknik som uppmuntrar till fritt skapande. Har förälskat mig i denna form av broderier där endast fantasin sätter gränser.

Kreativt kaos

Skapande får ta tid och plats. Att brodera på fri hand där mönstret växer fram känns ofta som ett kreativt kaos men det ger stort utrymme för fantasin och skapande. Orsaken till att jag mycket arbetar på fri hand är avsaknaden av riktigt roliga och spännande mönster och beskrivningar på svenska och det vill jag tillsammans med min dotter skapa för er som gärna gör moderna broderier men önskar idetips och beskrivning för broderandet. Detta kommer inom kort.

Vill du se fler av mina broderier?