Kurser

Hitta ett nytt favorithantverk -

Kom på kurs!

Oberoende av ålder borde vi alltid tänka som Pippi Långstrump ”Det här har jag aldrig prövat tidigare så det klarar jag helt säkert”. Kanske broderi är något för dig eller du kanske vill börja brodera med ny teknik? Välkommen med på kurs. Nedan finns de kurstillfällen jag nu har inplanerade framöver (uppdateras regelbundet).

Om du, din förening eller varför inte din syjunta önskar en craftshop eller inspirationsföreläsning  kring Moderna broderier och Återbrukstänk så hör gärna av dig till mig via fliken Kontakta mig.

Aktuellt

Kommande kurser och workshops

De kommande månaderna kan du delta i följande broderiworkshops och -kurser som jag håller i. Anmälningar görs normalt sett via vuxeninstitutens och medborgarinstitutens anmälningslänkar. Sidan uppdateras löpande, så håll ögonen öppna om du vill lära dig mer om broderi, hitta broderiglädjen och samla inspiration.

Brodera mera – julbroderier

Julbroderier är en fin tradition, något vi tar fram varje jul, men kanske det är dags att förnya de gamla veporna och skapa nya traditioner?

Vill du med hjälp av enkla grundstygn och några spännande stygn perfekta för just julbroderier skapa nya traditioner i form av moderna julbroderier så är denna kurs något för dig.

Vi broderar vackra julbroderier tillsammans under fyra kurskvällar fyllda av idéer och inspiration samt lär oss stygn och hur man skapar egna mönster. Ett perfekt tillfälle skapa årets personligaste julklappar till släkt och vänner.

Kursen lämpar sig både för nybörjare och för dig som broderat tidigare.

Korsholm: kurs 15.10, 29.10, 12.11, 26.11 kl 18-20.30

Malax: workshop 16-17/11 kl 10-16

Närpes: workshop 9-10/11 kl 10-16

Vasa: kurs 21.10, 04.11, 18.11, 02.12 kl 18-20.30

Kursen är till för dig som aldrig trott att broderi skulle vara något för dig eller för dig som tidigare broderat och nu vill väcka nytt liv i dina slumrande kunskaper. Moderna broderier följer inte givna mönster utan inspirerar till fritt skapande och möjligheten till att förmedla budskap via nål och tråd och samtidigt ger rogivande avkoppling. Vi återanvänder material som tyger, dukar och garn för ett viktigt återbrukstänk, skapar egna mönster och lär oss grundstygn med hjälp av broderihjulet. Vi bekantar oss även med tekniken negativ space embroidery och lär oss hur man gör porträttbroderi.

Kickoff 7/10 kl 18-20.30

Workshop 12/10 kl 10-16

Moderna broderier och Återbrukstänk

Kursen är till för dig som aldrig trott att broderi skulle vara något för dig eller för dig som tidigare broderat och nu vill väcka nytt liv i dina slumrande kunskaper. Moderna broderier följer inte givna mönster utan inspirerar till fritt skapande och möjligheten till att förmedla budskap via nål och tråd och samtidigt ger rogivande avkoppling. Vi återanvänder material som tyger, dukar och garn för ett viktigt återbrukstänk, skapar egna mönster och lär oss grundstygn med hjälp av broderihjulet. Vi bekantar oss även med tekniken negativ space embroidery och lär oss hur man gör porträttbroderi

Jakobstad: 25.3-13.4.2024

Malax-Korsnäs: 19.2-25.2.2024

Närpes: 14.2-24.2.2024

En fristående fortsättning på Moderna broderier och återbrukstänk. Kursen är till för dig som aldrig trott att broderi skulle vara något för dig eller för dig som tidigare broderat och nu vill väcka liv i dina slumrande kunskaper. Med några enkla grundstygn kan du skapa vackra personliga broderier med porträtt av människor eller varför inte dina husdjur, vi använder oss även av tekniken ”negative space embroidery” för att skapa vackra porträtt.

Kickoff 9/9 kl 18-21, 14/9 kl 10-16

Att lära sig ett hantverk tillsammans med andra kreativa människor ger inspiration och glädje.

Att brodera fritt är inte svårt, med enkla, roliga stygn kan du skapa personliga broderier. Under en kreativ broderihelg tillsammans vid Bernys i Replot lär vi oss grunderna i modernt broderande, jobbar med olika stygn, lär oss överföra mönster till tyg och montera broderier till tavlor.

Ta med en kompis eller kom själv och upplev kreativitet och inspiration i naturskön miljö.

21/9 kl 10-17

Moderna Broderier – fler spännande stygn

Kursen är en fristående fortsättning på kursen ”Moderna broderier och återbrukstänk”, men du behöver inte ha deltagit i den för att hänga med på denna helg fylld av kreativitet och broderiinspiration.

Moderna broderier följer inte givna mönster utan inspirerar till fritt skapande och möjligheten till att förmedla budskap via nål och tråd och samtidigt ger rogivande avkoppling. Vi repeterar grundstygnen och lär oss nya spännande stygn för att skapa roliga och personliga broderier.

Vi jobbar med grunderna i mönsterskapande och hur man monterar broderiet till en färdig tavla.

Lämpar sig för dig som är nybörjare och för dig som broderat tidigare.

Alla kan vi bli en brodös

MalaxKorsnäs: 5-6/10 kl 10-16

Pedersöre: 19-20/10 kl 10-16

Moderna Broderier och återbrukstänk – inspiration och grunder för frihandsbroderi

Läs mer om workshoppen på Vasa Marthaförenings hemsida och Molpe Marthaförenings hemsida

Vasa: Workshop 2/10 17.30-20.20

Molpe: Workshop 24/10 kl 17.30-20.30

Vill du boka en kurs, föreläsning eller workshop med mig?