Happiness.

Jag hör till den kategorin människor som ofta har en låt eller sångfras som fastnar i huvudet. Som en tema-sång för just den dagen eller den veckan.

Ibland extremt irriterande men oftast rätt mysigt.

Dagar när en gammal låt av Right Said Fred snurrar är inte en av de mysiga dagarna ”I´m to sexy for my body…” snurrar i huvudet kan jag väl medge att det är en väldigt dålig bakgrundsmelodi när åldern gör sig hörd och klimakterievibbar känns i hela kroppen. Då undrar man ju vad som gick fel i hjärnan.

Men senaste månaderna har jag dock ofta mumlat på fraser från filmen Lejonkungen, speciellt ”the circle of life”… och det är mer logiskt och rätt just nu. Jag ska nämligen bli mormor i januari. Det är så stort att det fortfarande inte går att ta in.

Min lilla förstfödda ska bli mamma och hela släkten väntar på den nya lilla världsmedborgaren. Jag är lycklig på en alldeles ny nivå. Förstås är jag orolig, nojig, otålig och ivrig också på samma gång. Har svårt att vänta in saker och inte ens när jag själv var gravid räckte 9 månader så här länge. Men det är ok. Jag är bara så otroligt lycklig just nu.

Men den kommande titeln triggar något i mig. Något som alltid finns där men nu kanaliseras på den lilla bebben, kreativiteten… så mycket fint man kan virka, sticka, brodera och sy.

Så lämpligt och så rätt blev även nu mitt första broderi-kit klart till försäljning, kittet som heter ”Du är så älskad”. För den ofödda bebben är så älskad redan nu, så efterlängtad och så viktig. Den är tillägnad den lilla babyn som vi alla väntar på.

Att skapa något nytt och göra en vision till en klar produkt var lite som en graviditet, tog nästan nio månader det med, med födslovärkar på slutet. Att lägga ord på det man vill få fram, dela kreativiteten och skapa ett inspirerande resultat. Visionen för broderikittet är att andra också ska upptäcka grejen med broderi, att polletten ska trilla ner och en ny favorithobby ska se dagens ljus. Så testa gärna mitt rykande färska kit, kommer att ha premiärförsäljning av det den 26 november under julmarknaden ”Julstämning i Föuset” i Kuni. Annars kan du också bara höra av dig till mig om du vill köpa ett eget ”Du är så älskad”

Den omtalade Aha-upplevelsen som jag hoppas broderikittet ska ge, det ser jag många gånger under kurserna och workshops som jag håller.  De upptäcker hur roligt det är, vilka valmöjligheter som finns och inser att resultaten blir snygga och coola. Polletten trillar ner.

I väntan på att bli mormor har jag också upptäckt det kreativa i att kombinera hantverk, som tex bäbistäcke i lapptäckning och broderi. Då kan man verkligen göra bäbistäcket personligt. Jag har en tendens att snöa in på hantverk jag älskar och då kan jag inte sluta. Lappteknik var en favorit för många år sedan då jag sydde över 60 bäbistäcken bara för att det var så roligt… tills en dag när jag bara slutade…. som Forrest Gump när han var ute och sprang. Men nu var det roligt att ta upp gamla kunskaper igen. Så till den grad att jag kommer att dra en kombo-kurs nästa år med lappteknik och broderi i kombination där vi syr snygga bäbistäcken (håll utkik efter den om du vill testa). Ska bara försöka behärska mig i mormorsväntan med tillverkning av bäbistäcken… jag menar, hur många täcken kan en liten bäbis behöva?

Nu är det bara att invänta julen, förbereda mig på mormors-skapet och fortsätta att njuta av lyckoruset i höstmörkret.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *