Om MIG

Min broderihistoria

Det är jag som är Pernilla ”Perre” Vikström.

Broderi är min passion och absoluta favorithantverk. Jag ser mig själv som en kreativ och glad kulturtant i mina bästa år, bosatt i en liten by utanför Vasa, Finland. Broderi för mig är terapeutiskt som bara en ”slow craft” kan vara. Att mina broderier sedan dessutom kan glädja och inspirera andra gör det hela bara ännu bättre. 

Broderi har alltid funnits där i hela mitt vuxna liv, men det var min dotter Amanda som uppmuntrade mig att ta tag i det i ny form för några år sedan och jag började jobba mer med fritt broderande och kärleken var total. Min dotter och jag har många broderiprojekt tillsammans som vi utvecklar och jobba med och det är otroligt roligt att få samarbeta med henne. Hon är min stora inspiration.

Jag hoppas jag också kan inspirera just dig till att upptäcka Kärleken till Broderi!

Mitt team

Jag driver Sisterhood Embroidery som enskild näringsidkare, men får ofta hjälp av nära och kära med allt från tekniskt strul, hänga upp utställningar och gå på loppisrundor. Speciellt min dotter Amanda hjälper ofta till då vi båda delar passionen att brodera.

profil 23

Perre

Grundare och driver all löpande verksamhet. Mönsterkreatör, brodös, inspiratör och föreläsare.

IMG_20190205_164640_772

Amanda

Tekniskt ansvarig och testbrodös.

Torsten

Moraliskt stöd och fikaansvarig. Koordinerar även pausgymnastik och konferensresor till skogen.

Vanliga frågor

Var kan man köpa dina broderier?

Jag säljer mina verk i samband med mina utställningar och ibland även på min Instagram. Håll utskick!

Vad kostar dina broderier?

Mina broderier kostar från 75 euro och uppåt, beroende på storlek och hur avancerat motivet är.

Går det att specialbeställa broderier?

Jag tycker att det är väldigt roligt att ta emot specialbeställningar! Tyvärr tar jag dock inte emot nya beställningar just nu för att hinna göra klart alla pågående.

Ritar du dina mönster själv?

Jag ritar alla mina mönster själv. Men det ligger mig även varmt om hjärtat att återbruka gamla broderier och ge dem nytt liv.

Behöver man kunna brodera sedan tidigare för att gå dina kurser?

Det finns kurser både för nybörjare och lite mer erfarna brodöser, kolla gärna in kursbeskrivningarna och hör av dig om du har frågor kring någon specifik kurs!

Har du några frågor?